isoleret gulv

Har du overvejet at få isoleret gulv? Måske der er fodkoldt hjemme hos dig, eller måske du gerne vil reducere din varmeregning. Der er flere gode grunde til at få isoleret gulvet, hvis ikke man har et gulv med isolering. En undersøgelse har vist, at omkring 10 % af varmetabet i en bolig sker via gulvet. Der kan derfor være en del penge at spare, hvis man kigger nærmere på dette.

Det er dog ikke alle huse, der behøver en efterisolering af gulv. Mange af de nye huse er designet med en speciel type beton, hvor der er indbygget isolering i, som hjælper med at holde på varmen. Beton isolerer i øvrigt bedre end underlaget i de helt gamle huse, hvor der er et hulrum under gulvbrædderne.

Isolering af gulv i stueetagen hjælper mod et fodkoldt gulv

Når man snakker om efterisolering af, så er det gulvet i stueetagen, man snakker om. Har man kælder, kan man naturligvis også isolere gulvet dernede, men man bør stadig sørge for isolering af gulv i stueplan. Har man ikke isoleret gulvet i stueplan, så vil det blive fodkoldt, og der er næsten ikke noget værre, end at få iskolde tæer af at gå rundt i boligen.

Flere forskellige måder at isolere gulvet på

Der er flere forskellige måder, hvorpå man kan mindske at gulvet bliver fodkoldt, og at der slipper varme ud og kulde ind. Man kan:

  • Forsøge at tætne mellemrummene i gulvbrædderne og fodlisterne med tætningsklister eller fugemasse. Dette vil gøre gulvet mere vindtæt, så kulde forhindres i at sive ind i samme omfang.
  • Læg et gulvtæppe. Dette vil ligeledes danne en forhindring for kulden, og så har det den dejlige egenskab, at det er rart at gå på. Samtidig har det i sig selv en nogenlunde god effekt mod, at man får kolde fødder, når man ikke har sko på.
  • Man kan tilføje et ekstra isolerende lag under trægulvet eller gulvtæppet. Dette kan bestå af skumgummi eller eventuelt en bundplade.
  • Den sidste og mest effektive måde er isolering af gulvet. Her er det naturligvis en nødvendighed, at man kan komme til at fjerne gulvbrædderne eller alternativt at kunne isolere nedefra – eksempelvis i stueplan, hvis man har en kælder eller en krybekælder under gulvbrædderne. Et rigtigt godt materiale at isolere med, er Rockwool eller glasuldbats. Husk at gøre brug af et net, som kan holde materialerne på plads under gulvbrædderne. Har man et hulrum under gulvbrædderne, så er det yderst vigtigt, at man ikke fylder hele hulrummet med isolering. Dette vil nemlig blokere for ventilationen, som er essentiel for et sundt gulv. Har man ikke god ventilation, kan man risikere, at gulvbrædderne begynder at rådne på grund af fugt nedefra. Man skal naturligvis også huske dampspærre.

Modtag 3 gode og uforpligtende tilbud på isolering af gulv

Er man ikke lige gør-det-selv typen på dette område, så kan det være en god idé at modtage 3 gode tilbud på isolering af gulv, så man ikke bare tager det første tilbud, men gør brug af den bedste pris fra fagpersoner, der ved, hvad de har med at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.